Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Blogdetails
Alle titels zijn ook als ebook bij de bibliotheek te leen: Klik hier

Datum: 9-04-2015    In wat voor universum leeft u?
 Op het eerste gezicht een goede vraag van een politicus (ja ja) aan een op het oog wereldvreemde arrogante topman van grote bank in ons land.
Tenenkrommend was het debat in de tweede kamer over de bonussen, dat aangaf dat er iets helemaal mis is in de huidige maatschappelijke structuur.
Voor mij was dat geen verrassing. De wereld wordt geregeerd door de financiële sector, iets wat begonnen was toen begin 20ste eeuw de federale bank van Amerika in handen werd gegeven van een viertal families. Het werd een particuliere bank dus. Inmiddels is dit centrum van de financiële macht in handen van 8 families.
Aangezien banken mondiaal opereren, kunnen ze zich arrogant opstellen naar regeringen. Zo van 'wat moeten jullie sukkels nu? Als het je niet bevalt, dan gaan we gewoon naar een ander landje waar het voor ons beter is...'
In mijn boeken heeft dit walgelijke thema al vaker het plot bepaald. De daadwerkelijke machthebbers zijn niet de politici, maar een onzichtbare club mensen die op de achtergrond aan de touwtjes trekken. Deze techniek is opgezet door de duitser Adam Weishaupt. Zijn club noemde men de Illuminatie. Is die nog actief? Geen idee, maar als ik naar deze enge mensen luister, dan ben ik bang dat mijn boeken, gebaseerd op fictie, wel eens dicht bij de waarheid zouden kunnen staan.
----------
 
     << Terug >>

- Websitebouw: Aad Vlag -