Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Blogdetails
Alle titels zijn ook als ebook bij de bibliotheek te leen: Klik hier

Datum: 21-05-2015    Chromecast
 Op het gevaar af voor een al dan niet gesponserde verspreider van sluikreclame door te gaan, wil ik voor een keertje mijn enthousiastme voor een technisch hi-tech apparaatje eens delen.
Het gaat om de ChromeCast van Google. Een prachtige naam voor een klein wonderapparaatje. Een prachtige naam, als je het snapt natuurlijk.
Als ex-automatiseerder en volbloed alfaman, ben ik tuk op technische snufjes en speeltjes. Deze is echter ook nog eens nuttig.
Voor 35 eurootjes krijg je iets wat lijkt op een vette USB-stick, maar het is een HDMI-dongle. Je snapt het nog niet? Kan ik begrijpen, je moet het ervaren hebben om de werking van het wonderapparaatje te doorgronden.
Benodigd: 1x een TV met een HDMI ingang, een draadloze internetverbinding (welk zichzelf respecterend modern mens beschikt daar nu niet over) en dan natuurlijk de ChromeCast.
Het instellen bespaar ik je, dit is per slot van rekening geen handleiding.
Wat kan je ermee? Casten dus, een modern woord voor sturen - verzenden. Wat dan? Films - foto's - internet op je TV. Koppel een fraai fimpje van Youtube eraan en het feest wordt compleet.
Geen kabels, geen aansluiting van je computer op de TV. Het ding zoekt het helemaal zelf uit direct via de servers van Google. Hoe bedien je het? Gewoon via je smartphone.
Verder ga ik niet, het wijst zich vanzelf. Ik ben er zo enthousiast over dat ik er een blog aan besteed...
Volgende keer iets over mijn nieuwe boeken, ik ben er nu 2 tegelijk aan het schrijven.
----------
 
     << Terug >>

- Websitebouw: Aad Vlag -