Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Blogdetails
Alle titels zijn ook als ebook bij de bibliotheek te leen: Klik hier

Datum: 14-09-2015    Als Willempie tegen een boom pist, mag jij dat dan ook?
 Een beetje rare titel van deze blog, maar volgens mij dekt die wel de lading van mijn irritatie.
Wat nu weer?
Gisteravond zag ik voormalig bondscoach Bert van Marwijk. Tegenwoordig vult deze brave man zijn zakken bij het in de voetbalwereld niet eens meetellende Saoedi-Arabie, je weet wel, dat stuk zand dat niemand zou kennen als er geen zwarte drab onder de grond was gevonden.
Is dat zo erg? Op zich niet. Als ik de kans kreeg graaide ik overal waar maar wat te graaien was, zonder mij te schamen..
In Saoedi-Arabie regeert echter een heel eng regime. Per jaar worden er ongeveer 175 executies uitgevoerd, waaronder het stenigen van vrouwen die iets te lang een man in de ogen hebben gekeken. Ook homo's worden daar zonder pardon opgehangen.
Ik zou nooit één voet zetten in een dergelijk land. Onze Bert wel.
Gisteren echter, werd hij aan de tand gevoeld door onder meer 2 jourmalisten. Hoe hij omging met het morele aspect van zijn 'sportieve uitdaging'. Bert was echter op die vraag voorbereid.
'De koning is er ook geweest, Evenals meerdere trainers en bovendien zijn er meerdere buitenlandse bedrijven gevestigd,' kwam er uit dappere Bert's mond.
Toen vielen de journalisten stil en dat viel mij heel erg tegen. 'Als dikke Willem tegen een boom pist, geeft dat jou dan het recht om dat ook maar te doen?' schreeuwde ik tevergeefs tegen de TV. 'Het gaat om jouw mening lul en niet wat een ander doet!' Helaas, ze hoorden mij niet.
Conclusie: Bert blijft een graaier, maar de jongens van de media vielen zoals zo vaak door de mand en misten deze open kans voor het doel, om in de geest van Bert te blijven.
----------
 
     << Terug >>

- Websitebouw: Aad Vlag -