Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Blogdetails
Alle titels zijn ook als ebook bij de bibliotheek te leen: Klik hier

Datum: 3-02-2016    Officiële toestemming voor gen manipulatie bij een embryo
 Met grote verbijstering las ik dat de Engelse regering toestemming heeft gegeven voor de uitvoering van gen manipulatie bij een menselijk embryo.
In 2010 publiceerde  ik Het Concilie van Zeven, waarbij ik dit thema gebruikte en een fictief verhaal schreef wat zoiets voor gevolg zou kunnen hebben. Nu, 6 jaar later, is het dan zover.
Mijn ervaring met regeringen zijn matig (toppunt van eufemisme). In mijn oude vakgebied heb ik vaker met verbijstering gelezen wat voor besluiten er door regeringen worden genomen, ogenschijnlijk zonder enige kennis van zaken.
Dit soort beslissingen worden dan dus ook genomen op gebieden waar ik zelf minder verstand van heb, zoals ook nu en dat verontrust mij zeer. Het gemanipuleerde embryo mag niet worden teruggeplaatst.
Geldt dat ook voor landen zoals China waar ook dit soort onderzoeken worden uitgevoerd en waar de waarde van de mens en de menselijke normen op een heel ander niveau staan?
Ik ben zeker in staat om een lange lijst met de meest verschrikkelijke misbruiken te bedenken. Het zou zomaar een aanzet kunnen zijn voor een nieuwe thriller, maar als het de werkelijkheid gaat benaderen dan doe ik daarin een stap terug.
----------
 
     << Terug >>

- Websitebouw: Aad Vlag -