Datum:  8-01-2020    Heerlijk die zinloze discussies...

Ooit had ik een zeer zinnige discussie met een collega schrijfster welk pianoconcert nou daadwerkelijk beter zou zijn. Zij was overtuigd van Brahms en ik koos natuurlijk voor Tsjaikovski.

Heerlijk dat dergelijk discussies nog mogelijk zijn in deze wereld van fakenews (is voor mij gewoon liegen) en discussies over klimaatverandering. Let wel, ik ben geen klimaatdeskundige, vrijwel niemand die hard meediscussieert is dat. Het gaat er dus om hoe we tot een goede verantwoorde keuze komen wie van de geleerden we gaan na-papagaaien.

Vanavond zag ik weer een heerlijke zinloze discussie in DWDD. Maarten het Hart en Peter Buwalba discussieerden over wie de beste componist aller tijden zou zijn. Dit ter gelegenheid van de 250ste verjaardag van Beethoven, volgens Peter en ikzelf de beste, Maarten koos voor Mozart.
Ik ben geen Mozartfan. Ik heb ooit van een meurende man 10 jaar pianoles gehad, ondanks dat de piano mijn instrument niet was (dat is het drumstel). Mijn moeder vond dat bij de opvoeding horen. Na ongeveer 5 jaar die vreselijke toonladders doorgepingeld te hebben was ik in staat om enkele stukken van Mozart te spelen. Andere componisten waren voor mijn beperkte toetskwaliteiten veel te hoog gegrepen. In mijn hoofd vind ik Mozart klinken als een kinderversje met eenvoudig gepingel. Oei, ik ken iemand die nu deze pagina sluit.

Wat wil ik hiermee zeggen? Het is af en toe gaaf om nutteloze zaken die volledig gevoed zijn door subjectiviteit op te krikken tot een verbale woordenstrijd.
Heerlijk deze woordenwisselingen...
 
 

----------
 
 
8-01-2020, reactie van Annemarie Enters-Gijsberti Hodenpijl
Jaaaa, Mozart.... je kunt zijn pianoconcerten meezingen... Ik deed er een schepje boven op en zong dat voor onze honden Dandy en Bommel... Dan en Bommel maakten rommel... enfin... kinderliedjes effect... wow... jammer dat je de foute leraar trof... ik begon mijn leerlingen te vragen wat ze mooi vonden... geen toonladders... nooit gegeven, ik wil de muziek niet dood maken. Soms schreef ik een simpele versie van een populair liedje voor ze op. Speel zelf momenteel met mijn Amerikaanse violist (mijn man zegt dan: je vriendje komt spelen. Krijg je dat kindergevoel weer... zelf hoor ik altijd muziek in mijn inneroor... zat een keer tijdens een lunch naast een man die oldtimers spaart... vroeg de man of hij motorgeluid in zijn hoofd hoorde. De man keek mij stralend aan... yep! Blijkbaar vond hij in mij eindelijk iemand die hem begreep... Heb jij dat ook? Drumgeluid in je kop? Is dat niet om knettergek van te worden?
----------

 
9-01-2020, reactie van Aad
Nee Annemarie ik heb dat (gelukkig) niet. Ik kan wel helemaal in mijn subspace wegdromen bij het luisteren naar bijvoorbeeld Buddy Rich (voor mij de beste ooit) Of natuurlijk dichter bij huis: Cesar Zuiderwijk van de Earring. Van hem heb ik nog eens drumles gehad. Geweldige vent...
----------

 
9-01-2020, reactie van Bach is de beste volgt Handel en daarna komt de re

----------

 
     << Back >>