Datum: 11-01-2020    De weegschaal van vijand tot vriend...

Ik had een vijand... de weegschaal. Laat ik voorop stellen dat ik een zwaar gebouwde man ben die vroeger veel heeft gesport. Is dit een excuus voor wat er komen gaat? Natuurlijk.

Ik leef naar mijn idee niet zo slecht. Ik drink weinig, rook niet en ga zo af en toe eens sporten in de vorm van een wandeling van vijf minuten of een fietstocht van (hoera) wel een uur.
Ik snoep echter teveel. Ik draai mijn hand er niet voor om, om een zak drop van een pond in een middag te downloaden. Chocolade, alles ging er zonder problemen in.
Zo af en toe toch eens op de weegschaal, tot een moment dat ik dat niet meer wilde. Op 1 juni 2019  echter deed ik het in een vlaag van verstandsverbijstering toch weer. Ik zag 3 cijfers: een één, dat was bekend, maar dan...
Ik zag het tweede cijfer: een 5 (vijf). Een geluidloze schreeuw ging door mijn hoofd. Ik durfde pas na een paar seconden naar het derde cijfer te kijken. Gelukkig een 0. Ik dacht toen wel: tot hier en niet verder.

Dan ga je nadenken. Ik heb vele dieten gevolgd, maar meer om mijzelf en de buitenwacht voor de gek te houden, zo besef ik nu. Nee, op 1 juni wilde ik ZELF afvallen. Dus... oriënteren in de dieetwereld. Vroeger noemden mijn collega's mij Aadje Modifast. Dat werkt dus niet.

Mijn vrouw kwam met een tip waar ik haar tot de dag van vandaag dankbaar voor ben. Leven volgens Keto-norm. Geen dieet, maar een andere  manier van leven. Geen aardappels (niet erg), geen pasta's (niet erg), geen rijst (niet erg) en geen brood (verschrikkelijk erg) meer.
Je kunt mij midden in de nacht wakker maken voor een boterham met oude brokkelkaas!
Daarna (jubelen aan) een broodvervanger gevonden (jubelen uit).
Mijn leven is nu anders. Als er een feestje is neem ik graag een stuk gebak. Als ik een doldrieste bui heb koop ik een gevulde koek. Ik wil mij niet laten knechten door regels die ik niet zelf heb opgesteld. Ik ben nu meer dan vijfentwintig kilo afgevallen.
Ik voel het niet echt, maar merk het op zeker aan mijn kleren.

De weegschaal is nu mijn vriend en ik hou van mijn vrienden!

----------
 
 
11-01-2020, reactie van Fred en Caroline
Goed gedaan en hou het vol!!! Knuffels van ons!!
----------

 
11-01-2020, reactie van Han Peeters
Knap gedaan, Aad.
----------

 
12-01-2020, reactie van Ernest
We zijn trots op je hoor! Hoeveel kilootjes meer, of is dat een ongepaste vraag? Succes!
----------

 
     << Back >>