Datum: 25-03-2020    Alles heeft ook een positieve kant...

Alles?
Nou, dat is voor mij een lastige zaak om tijdens deze Corona-ellende hier nog een positieve kant in te ontdekken. Duizenden mensen overleden en zoals ik zie bij interviews niet op een prettige manier, stemt dat mij en velen met mij diep triest en ook steeds meer ongerust.

Ooit schreef ik over een virus-uitbraak in Het Concilie van Zeven. Dat was een bedacht verhaal met natuurlijk een groep slechterikken contra de goeien. Nooit had ik kunnen bevroeden dat een werkelijke uitbraak een dergelijke impact zou hebben op het maatschappelijk leven wereldwijd.

Mocht ik na lang denken toch iets positiefs kunnen vermelden is dat de saamhorigheid. Dat was wel eens een keer nodig. Ik merk het ook bij mijzelf. Ik ben niet zo regeringsminded, maar nu onderdruk ik mijn gevoel van afkeuring als Rutte aan het woord is en kan ik niet anders dan tevreden zijn met de maatregelen van onze bestuurders.

Ik vind het lastig, natuurlijk voor de ouderen (de meest kwetsbare groep), maar ook voor de kinderen. Een neuroloog en wetenschappelijk onderzoeker schreef eens een rapport over een onderzoek naar de ontwikkeling van de menselijke hersenen. Die zijn pas geheel ontwikkeld bij het 25ste levensjaar. Voor die tijd is het lastig de consequenties van beslissingen op langere termijn te kunnen overzien. In dat kader pleitte de onderzoeker ook voor een verbod op trouwen voor de leeftijd van 25. Dat gaat natuurlijk wel erg ver, maar toch een punt ter overdenking.
Zo voelen kinderen haarfijn aan dat er een probleem is, maar zijn minder in staat om de diepere betekenis daarvan te overzien.

Ik houd  mij aan de richtlijnen, lees nog wat meer en ben blij met Netflix...

----------
 
 
25-03-2020, reactie van Ernest
Je kunt ook in de tuin gaan werken........
----------

 
     << Back >>