Datum: 11-08-2020    We maken elkaar gek...

'Opzij, afstand.... anderhalve meter!'
De vrouw zwaait woest met haar arm, kwaadheid, ongeloof en vooral vrees straalt uit haar ogen als ze ons schreeuwend, in de berm van het fietspad springend, 'de les leest...'
Ons, dat zijn mijn vrouw en ik, reageren verschillend. Mijn vrouw wil in discussie gaan, dat ken ik van haar, ik vind dat zinloos. Iedere dag worden we weer bang gemaakt door media, 'wetenschappers die er verstand van hebben' en het ergste door onze medemens die er ook geen verstand van heeft.
Heb ik dat wel dan? Natuurlijk niet, maar ik denk zelf wel na en ik laat mij niet meer gek maken, manipuleren door wat of wie dan ook. Ik zoek zelf mijn informatie op die plaatsen die ik zelf uitkies en vorm dan zelf mijn eigen conclusie waar ik niemand verder mee lastig val.
Zoekend naar antwoorden vind ik die geproduceerd door wetenschappers, virologen die onafhankelijk zijn van organisaties zoals overheden en de belangrijkste: de pharmaceutische industrie. Ik lees dat mondkapjes niet helpen tegen besmetting, omdat vrijwel iedere besmetting via de ogen plaatsvindt. Ik lees dan ook dat mondkapjes, zeker als ze te lang worden gebruikt zeer slecht zijn voor de gezondheid van de drager. Ik lees dat anderhalve meter onzin is en gebaseerd op studies van 70 en meer dan 100 jaar geleden. Virusdeeltjes, uitgestoten door dragers hebben een bereik van wel 8 meter. Maar ja, 8 meter is onhaalbaar, dus maakt men er anderhalve meter van.
Erger vind ik dan de additionele ellende die eruit voortvloeit. Kleine bedrijven die failliet gaan, geestelijke depressies, zelfmoorden en ouderen die wegkwijnen omdat er geen bezoek meer mag komen.
Is het dan allemaal overdreven? Natuurlijk niet. Er sterven mensen aan dat ellendige virus, maar ik zeg alleen dat mensen zelf moeten nadenken en zelf keuzes moeten maken. Net als met geloof: val er mij niet mee lastig...

----------
 
     << Back >>