Datum: 12-05-2021    Ik kreeg binnen 5 minuten 2x op mijn kop....

Daar sta ik dan om 7.30 uur in de nacht bij de Aldi voor een halfje Koolhydraat-verlaagd brood, wat daar lekkerder is dan die van de beste 'warme' bakker. Mijn kleine broodje lag eenzaam in die enorme kar die ik verplicht voor mij uit moet duwen, vanwege de Corona-maatregelen van mijnheer Rutte. Er waren op dat tijdstip slechts 2 andere klanten en we stonden na elkaar braaf in de rij bij de kassa.
De boodschappen van de dame voor mij werden netjes op de band gelegd waarna ze het balkje met 'volgende klant' keurig neerlegde. Op dat moment zag ze dat ik naast mijn kar bukte om mijn broodje eveneens op de band te leggen. De dame veranderde terstond in een agressieve Kenau.
JE MOET ACHTER JE KARRETJE BLIJVEN, ERACHTER ZEG IK...
Ik verstijfde van schrik en staarde angstig naar het schepsel dat met vuurspuwende ogen mij de les aan het lezen was.
Ik bekeek haar beter en kwalificeerde haar als een 'Iepie'. Een Iepie is een beschrijving die ik opgepikt heb bij een cabaretvoorstelling. Het betreft een vrouw die de transitie van aantrekkelijke dame naar zeurderige moeder op een manier had volbracht wat een grote mate van onaantrekkelijkheid tot gevolg had.
Een Iepie is iets tot veel te zwaar. Dat is niet erg, maar een echte Iepie draagt dan kleding die dat nog eens extra accentueert. Natuurlijk gaat direct het haar eraf, tot ver boven de oren, want dat staat 'pittig'. Make-up kent een Iepie natuurlijk niet.
Deze Iepie zat nog steeds in een flow om iedereen in haar wereld (kinderen en een zielige partner) die niet denkt en doet zoals zij dat wilt, terecht te wijzen op een niet mis te verstane manier. Nu was ik dus het slachtoffer.
Normaal gesproken heb ik dan altijd mijn antwoord klaar, afhankelijk van mijn bui, maar op dat tijdstip had ik er geen zin in en volstond haar aan te kijken met mijn meest minzame blik.
Dat was de eerste keer, in een paar minuten zou de volgende draai om mijn oren volgen.
Ik zette buiten braaf mijn kar terug, nog vol van de oorwassing die ik net had gekregen. Ik liep naar mijn fiets, totdat ik van achteren werd aangesproken. Ik draaide mij om en zag Iepie nummer 2. Niet te geloven, deze was nog een maatje dikker en nog slechter geluimd.
'Dank je voor het schoonmaken van je kar,' klonk het op de meest hatelijke toon die ik ooit had gehoord. 'Je moest je schamen...'
Ik keek in de kar die ik had gebruikt en zag dan pas dat een vorige klant er een kartonnen doos had achter gelaten en die door de regen niet meer jofel in elkaar stak.
Ook nu weer kon ik geen woord uitbrengen, ik was gewoon even van mijn stuk. Met een laatste bestraffende blik schoof Iepie2 de winkel binnen, waarschijnlijk om een volgend slachtoffer voor de overloop van haar eigen onvrede te zoeken.
Ik reed naar huis, verbijsterd....

----------
 
 
12-05-2021, reactie van Ernest
Arme vent, ik heb gewoon medelijden met je! Hoe gaat het ondertussen met je, ben je alweer wat bijgekomen van deze indrukwekkende gebeurtenissen? Volgende keer wat later naar de Aldi, zodat je deze jolijte dames niet meer tegenkomt. Je hebt dan wel de kans dat je mijn ex tegenkomt!
----------

 
15-05-2021, reactie van ylona
Je had wel pech! Alhier doet niemand moeilijk, we houden ons zo veel mogelijk aan de "regels" en gaat het eens mis dan lachen we erom en roepen SORRIE. Ik heb inmiddels 2 spuiten mogen ontvangen en trek me niets aan van als die complotten roepers. Die griepprik heb ik ook gekregen en daar wist ik ook niet van wat er in zat. Natuurlijk worden er weer een aantal steenrijk(er) van als die vaccins verkopen, het zij zo, what else is new. Nu nog weer eens aan het musiceren gaan met de pianoclub en dan hoor je me niet meer mopperen.
----------

 
     << Back >>