Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Blogdetails
Alle titels zijn ook als ebook bij de bibliotheek te leen: Klik hier

Datum: 6-02-2013    Irritatie. . .
 Gelukkig merk ik dat ik me nog behoorlijk kan opwinden over ergerlijke praktijken die grote firma's ten toon spreiden. Zolang ik me nog erger heb ik het gevoel dat ik 'mee blijf doen'.
Wat is er nu weer aan de hand?
Amazon één van de grootste internetwinkels, een beetje Bol.com in het kwadraat, maakte bekend dat ze eigen virtueel geld gaan invoeren, de zogenaamde Amazon coins. Met dit virtuele geld, dat de consument eerst met echt geld moet kopen, kan je bij die club gaan betalen.
Een amazon coin staat gelijk aan één dollarcent.
Dat betekent dus dat je als consument een bedrag aan coins aanschaft en er daarna mee gaat betalen. In zeer veel gevallen zal de consument een aantal coins niet besteden en dat is kassa voor de boys van Amazon.
Daarnaast worden de consumenten in het gesloten Amazonsysteem opgenomen, want de volgende keer zal je weer bij die club kopen, je hebt toch immers nog coins?
Bah.
Wat ik ook erg vind is het feit dat het allemaal zo doorzichtig is. Iedereen begrijpt dat dit soort truckjes er enkel zijn ten gunste van Amazon, maar daar stappen ze in hun arrogantie overheen.
De sukkels van consumenten lopen toch wel in de pas!
Iedereen die het Concilie van Zeven heeft gelezen herkent dat thema. Gebruik maken van de domheid en 'met de kudde meelopen' van de massa.
Ik besef dat ik een te klein mannetje ben voor een oproep tot boycot van Amazon, maar toch adviseer ik iedereen om die club links te laten liggen!
----------
 
 
6-02-2013, reactie van Fred
En dan is het nog gekker, amazon heeft een uk en een uw website. Nu verschillen de prijzen op deze twee websites belachelijk veel. Ik ben geinteresseerd in een handboek Boatowner\ s Mechanical and Electrical Manual. Deze kost bij amazon.us 33 dollar (24 euro) en bij amazon.uk 28 pond (33 euro), een verschil van 40%. En het kan nog gekker, amazon verkoopt ook apparatuur, zoals een handmarifoon Cobra MR-HH125. Deze kost omgerekend 32 euro in de VS, terwijl hij in Engeland 65 euro kost. Het dubbele. Rare snuiters bij Amazon.
 ----------
     << Terug >>

- Websitebouw: Aad Vlag -