Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Blogdetails
Alle titels zijn ook als ebook bij de bibliotheek te leen: Klik hier

Datum: 17-05-2014    De media
 Ik heb het al vaker geschreven: Aad en de media gaan niet samen.
Een terugkomend thema in mijn boeken, het hoofdthema van Het Concilie van Zeven zelfs. De rol die de media hebben in deze moderne tijd, is een kwalijke. Zelf lees ik geen kranten meer, kijk zelden mediaprogramma's en probeer het nieuws gortdroog en ongekleurd tot mij te laten komen.
Zo las ik de sportartikelen op NOS.nl. Daar zag ik een kop vetgedrukt staan: Frank de Boer vindt Louis véél beter dan Guus. Laat ik voorop stellen dat mij dat geen reet interesseert. Je mag aannemen dat op dat niveau 'onze jongens' al kunnen voetballen en een bondscoach heel andere kwaliteiten hoort te hebben. De beste trainers horen bij de jeugdopleidingen te werken, daar heb je ze nodig.
Als je dan de moeite neemt het hele artikel te lezen, dan zie je dat Frank de Boer het véél genuanceerder heeft gezegd dan in die kop staat, maar veel mensen hebben nu een idee over  de mening van Frank.
Je zou denken: ach een lullig artikel over voetballen, wat maakt dat uit? Dat maakt veel uit. Het nieuws wordt gekleurd weergegeven, ook dus bij zaken die wel belangrijk zijn.
En dan heb ik het nog niet eens over de kwalijke rol van de (a)sociale media, die mensen volledig kapot kunnen maken. Helaas speelt het leven van steeds meer mensen zich af op een schermpje van 4 inch.
Ik heb een advies: Pak een oude telefoon met toetsen van 0-9 waar je alleen maar mee kunt bellen. Doe je simkaart daar eens een maand in en geniet van de werkelijk belangrijke zaken om je heen.
----------
 
     << Terug >>

- Websitebouw: Aad Vlag -