Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Blogdetails
Alle titels zijn ook als ebook bij de bibliotheek te leen: Klik hier

Datum: 24-06-2014    HUN zeggen dit en HUN vinden dat...
 Joepie, we zijn door de poulefase heen en dus groepswinnaar geworden. Dat hebben 'onze jongens' toch maar weer eens voortreffelijk gedaan aan de hand van ome Louis.
Maar dan komen die pijnlijke interviews, pijnlijk althans voor mij. Kan ik nog wel glimlachen om die hype-kapsels, de rechtopstaande kuiven met gladgeschoren zijkanten (kippenkonten noemden we dat vroeger), triester kijk ik naar de volgetatoeëerde armen en andere lichaamsdelen die ooit maagdelijk blank of donker zijn geweest.
Nog verdrietiger word ik bij het werkelijk duizelingwekkend aantal taalfouten wat onze jongens er in een paar minuten uitbraken. Het bezittelijk voornaamwoord HUN wordt soms drie keer in een zin gebruikt.
Dat doet mijn oranjegevoel pijn. Daar zit ik dan op de bank, nog net niet in een juichpak van die Brabantse idioot gehesen, te genieten van dat simpele spelletje en dan krijg je een literaire koude douche over je heen. Ben ik dan de enige mopperende taalpurist die zich daar aan ergert?
Volgens mijn vrouw wel...
Maar dan (voor de tweede keer en in overtreffende trap...).
Mijn kleinzoon van 7 komt met zijn rapport thuis. Hij is natuurlijk het meest geweldige, slimme en mooie kind dat er bestaat, dat mag duidelijk zijn. Vanwege het feit dat hij een Mexicaanse moeder heeft wordt hij 2-talig opgevoed, wat extra bejubeld wordt door opa Aad.
Terug naar het rapport. Vroeger was dat simpel, gewoon cijfers. Nu moet alles worden opgesmukt met gekleurde balken en andere niet ter zake doende verfraaiingen. Het is een klus om deze brij te ontcijferen.
Gelukkig staat er ook nog een verklaring bij van de onderwijzeres in het Nederlands...
GELUKKIG? Allemachtig, direct valt mijn oog op 2 kolossale taalfouten van dat mens die mijn prachtige kleinzoon foutloos Nederlands zou moeten leren. Als die teksten dan ook nog gaan over zijn schrijfniveau, dan zakt mijn broek af, ondanks mijn bretellen.
Het moet toch niet gekker worden, zelfs mijn vrouw is het nu met mij eens...
----------
 
 
24-06-2014, reactie van Annemarie Enters
Ja Aad, wel een vette bankrekening, maar een zeer magere geestelijke bagage. Ik heb niets met voetbal. Heel vroeger was dat nog sport, nu is het pure handel. Mensen handel... Domme kracht... Onze kleinzoon van 8 krijgt ook van die rare rapporten. Hij wordt op school gepest omdat HIJ TE GOED IS OPGEVOED! Tja... In Frankrijk staat beleefdheid nog hoog in het vaandel. Van koning kind, moet ik niets hebben. Net als honden, moeten kinderen hun grenzen leren, anders wordt het niets. Ik ben het roerend met je eens; mijn haren gaan ook in de nek kriebelen als ik dat foute Nederlands hoor, maar twee knotsen van fouten door de juf in dat rapport van jullie kleinzoon... dat is bij de wilde spinnen af.
 ----------
     << Terug >>

- Websitebouw: Aad Vlag -