Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Blogdetails
Alle titels zijn ook als ebook bij de bibliotheek te leen: Klik hier

Datum: 30-07-2014    Zomerinspiratie met een flash-back
 Genietend van mijn eerste bak koffie na een kort intermezzo in Berlijn (we moesten vliegen, anders verliepen de airmiles), overdenk ik de overweldigende ervaring die mij een paar dagen geleden overkwam.
Een heerlijke stad, ruim opgezet met brede wandel en fietspaden waardoor de enorme drukte van een hoofdstad in een gezellig geroezemoes veranderde. Na 'Unter den Linden' en de 'Kurfürstendamm', oftewel Oost en West gescheiden door 'Checkpoint Charlie' bezocht te hebben, realiseerde ik mij dat een paar dagen er uit een bron van schrijfinspiratie voor mij betekent. Nieuwe indrukken van doorgaans eenzelfde leven hebben nu eenmaal dat effect op mij.
Hoewel nieuw...
Naast de fraaie gebouwen zorgde het heerlijke weer ervoor dat er voor een 'benenman' zoals ik, zeer veel te genieten was. Dat deed mij denken aan een gebeurtenis, nu al weer 35 jaar geleden toen ik als jonge macho voor een paar honderd gulden een Opel Kadett had gekocht. Die wagen was aan de buitenkant voorzien van grote nutteloze verstralers, een dito vette blèrpijp en aan de binnenzijde volgepropt met vooral nutteloze meters die 'iets' aangaven.
Voor een rood stoplicht, het was toen net zulk heerlijk weer als in Berlijn, stond ik samen met een peperdure Audi, waarvan ik toen dacht dat ik ooit eveneens een dergelijk wagen wilde bezitten als ik groot was.
Er kwam toen een lid van het vrouwelijk geslacht aan, gekleed in hotpants, de fraaiste modegril ooit. Naar mijn idee had ze vooraan gestaan bij het uitdelen van de diverse vrouwelijke onderdelen, kort gezegd in het toenmalige jargon: een waanzinnig lekker wijf...
Weer naar het stoplicht kijkend zag ik het juist weer op rood springen. Het verrukkelijke tafereel zorgde ervoor dat mijn verstand tijdelijk een halve meter was gezakt, maar dat van die bestuurder in de Audi eveneens.
We keken elkaar aan en grijnsden! Nadat het licht weer groen werd staken we tegelijkertijd ons hand op en reden met een goed gevoel weg.
We begrepen het allebei volkomen en hebben elkaar nooit meer teruggezien...
----------
 
     << Terug >>

- Websitebouw: Aad Vlag -