Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Blogdetails
Alle titels zijn ook als ebook bij de bibliotheek te leen: Klik hier

Datum: 5-10-2014    In welke categorie plaats ik mijzelf?
 In schrijversland bestaat een eeuwige discussie: non-fixie of fixie?
Als vooringenomen alfa-man plaats in mijzelf in de fixie-categorie. Daarnaast besloot ik echter gelijk dat ik moest vinden dat non-fixie schrijvers geen echte schrijvers zijn, maar documentatierapporteurs die geen creativiteit hebben een spannend verhaal om te toveren tot een goed en leesbaar manuscript.
Gisteren las ik echter ‘De kermis van Gravezuid’ van Hannah van Wieringen en besefte dat er nog een categorie aan mijn eigen opgestelde shortlist moest worden toegevoegd, die van de taalkunstenaars.
Ik vind van mijzelf dat ik meer een verhalenverteller ben dan schrijver. Geen reden, zomaar een gevoel. Een boek moet spannend zijn en een zekere dikte hebben. Het boek, pardon boekje, van Hannah is dus niet dik en ook niet spannend. Toch boeide het op een bepaalde manier en deed mij maar weer eens beseffen dat mijn gave om ongenuanceerd verwachtingen in te vullen mij weer eens belemmerde om open naar de wereld om mij heen te kijken.
Ik blijf schrijvers onbewust in categorieën indelen, maar denk er wel wat meer over na. Ik hoop dat ik dat op ander gebied nu ook eens zal gaan doen.
Je bent nooit te oud…
----------
 
     << Terug >>

- Websitebouw: Aad Vlag -