Klik op een afbeelding

Dagfragment uit De verborgen Waarheid


   ‘Vertel eens over de bewapening die hier de afgelopen maand is ingebouwd. Het is overigens vreemd dat jij wel de mogelijkheid kreeg om die in te bouwen, terwijl de Suzanne van die werf het niet mocht en niet kon vanwege de ingebouwde directieven.’
Hoga knikte begrijpend.
   ‘De computer hier is gebouwd op basis van mijn eigen brein. Daardoor kunnen er geen aanvalscommado’s worden gegeven, dat zit nu eenmaal in mijn DNA, dus ook in Suzanne. Het ombouwen van wapens en de constructie ervan is echter geen probleem. Die wapens zijn overigens relatief simpel, dat had ik al eens verteld. Het is meer een soort botte bijl.’
   ‘Hoe werkt het?’
   ‘Zoals bijna alles bij onze techniek is het op basis van zwaartekrachtlijnen. Die worden zo opgezet dat voor het schip en precies er achter twee naar elkaar gepoolde zwaartekrachtvelden ontstaan. Alles wat er zich tussen bevindt wordt eenvoudig verpletterd. Vergelijk het met een hamer op een aambeeld.’
   ‘En als het object daartussen nu zo stevig is dat het weerstand kan bieden, wat dan?’ vroeg Tim.
   ‘Dat is onmogelijk. Het wapen is zo geconstrueerd dat de naar elkaar gerichte krachten razendsnel worden opgebouwd. Dat proces stopt pas wanneer de velden elkaar hebben bereikt. Ze heffen elkaar dan op. Er blijft zodoende ook geen spoor van de gedane vernietiging. Enkel een wolk van atomaire deeltjes van het vernietigde object blijft er over.’
   ‘En die kracht gaat dus net zolang door tot het voldoende is? Jezus Hoga. Wat gebeurt er als dat wapen op een planeet wordt gericht?’    ‘Hetzelfde. Wees echter niet bang. De tegengepoolde velden worden een atoomdikte voor en achter het object opgebouwd. Zodoende kan men gericht objecten uitschakelen zonder eventuele andere naburige te vernietigen.’
   ‘Maar als je het maar groot genoeg zou maken, dan kan je dus wel een planeet vernietigen?’ hield Tim vol.
   ‘Ja, dat zei ik al. De Arch is zo in staat om hele stelsels te vernietigen. Dat is in het verleden al vaak gedaan. Dat was onder meer de reden van de DNA-aanpassing, maar daar hebben we het al genoeg over gehad,’ zei Hoga.

Dagfragment uit Het Onderzoekslab


Alle gegevens werden bewaard op een zwaar beveiligde server in het gebouw. Een volledige kopie werd in de cloud bewaard op een locatie waar enkel de topmensen en de systeembeheerders van het bedrijf toegang toe hadden. Die bedrijfsserver kon gemakkelijk met de bijbehorende backup-media fysiek worden vernietigd, dat was een specialiteit waarvan hij genoot.
De back-up in de cloud was die middag door hem gewist. Hij grijnsde bij de gedachte hoe hij in de systemen had ingebroken. Mensen zijn toch zo stom en naïef dacht hij minachtend. De zware beveiliging moest worden omzeild en veel mensen dachten bij hackers aan puistige nerds die met behulp van cola en chips in rokerige achterkamers hun onbegrijpelijke commandos invoerden die iedere firewall eenvoudig zouden platleggen. Een werkelijke hacker werkte veel ingenieuzer, maar vaak ook simpeler. Er werd vooral gebruik gemaakt van de stupiditeit van mensen.
Luther had die ochtend een USB-stick achteloos voor de personeelsingang op de grond gelegd. Hij hoefde maar een half uurtje te wachten. Een medewerker had nieuwsgierig de desastreuze stick in een computer of laptop geplaatst en de onschuldige vakantiefotos erop bekeken. Met deze fotos werd ook een verborgen programma op de desbetreffende computer geplaatst.

Dagfragment uit De Erfzonde


   ‘Ik vind oorlog wel een zwaar begrip.’
   ‘Zo vind je dat,’ antwoordde zijn vader.    ‘Dan kan ik je bij deze meedelen dat vannacht het grootste filiaal van W-Super volledig is uitgebrand. Het was met grote zekerheid een brandbom die zo professioneel is ingezet dat er niets meer van het filiaal over is, totaal niets.’
Jack keek zijn vader verbijsterd aan.
   ‘Ik heb hier niets over gehoord.’
   ‘Nee, je was bezig om zelf te overleven zullen we maar zeggen. Als je ook nog eens voor de geest haalt hoe het laboratorium in Alaska vernietigd is, zou je dan wel van een oorlog durven spreken?’
   ‘Mijn hemel. Zijn er slachtoffers gevallen vannacht?’
   ‘Nee, gelukkig niet. Bovendien waren er vannacht in het hele land grote problemen, zodat deze brand niet echt op voorpagina’s werd vermeld. Als er slachtoffers bij waren gevallen, dan zou dat een heel ander verhaal zijn geweest.’
   ‘Ze vallen van alle kanten aan, je hebt gelijk. Het is een... ehh industriële oorlog.’
   ‘Voor ons even erg.’
   ‘Welke bedrijfstak hebben ze tot nu toe met rust gelaten?’

Dagfragment uit Chantage


Eindelijk ga je over dit soort zaken eens realistisch denken en hoef ik niet allerlei emotionele tegenwerpingen omver te lullen, verzuchtte Berg. Hoe wil je echter door deze bom op het spoor van onze tegenstanders komen?
Tita Lopez en Zurkovski zijn de enige ingangen om achter de identiteit te komen. Tita Lopez is geen optie.
Waarom niet? Het is veel eenvoudiger om haar te schaduwen en eventueel strak te ondervragen.
Noem jij dat zo? Nee Olaf, dat is zeker geen optie. Onze tegenstanders zouden onmiddellijk mij gaan dwingen via jou. Het feit dat ze waarschijnlijk niet weten dat jij niet meer in hun macht bent, is een voordeel dat we niet uit handen moeten geven. Ze zouden dan gekke dingen kunnen gaan doen. Vergeet niet dat ze twee atoombommen in hun bezit hebben.
Ik zou haar kunnen schaduwen.
Nee, daar heb ik al over nagedacht, zei Rick op besliste toon. Als zoiets mis loopt, dan is het een kwestie van tijd tot ze doorhebben dat jij niet meer in hun macht bent en ze dus geen macht meer over mij hebben. We zouden dan geen enkel spoor meer naar hen hebben. Ze zouden zich dan klem gezet kunnen voelen en zoiets wil ik absoluut niet. Niet bij een groep die de beschikking heeft over een atoombom.
Ga door, bromde Berg toen Rick even pauzeerde.

Dagfragment uit Het Marshall Document


Rick voelde dat de toegediende drug niet alleen bewusteloosheid tot gevolg had, maar ook dat zijn spieren waren aangetast. Het leek alsof er door zijn hele lichaam kleine naaldjes waren gestoken. Veel pijn deed het niet, maar het verstoorde zijn motoriek op een dermate manier dat hij zich niet in staat voelde wat voor actie dan ook te ondernemen. Rick wist dat het masseren en het continu gebruiken van zijn spieren in dat geval de werking sneller deed verminderen, maar hij vond het in deze situatie, waarin hij ongetwijfeld gade werd geslagen, niet verstandig.

Dagfragment uit Schaamteloos Verlangen


De omhelzing gaf beide vrouwen het gevoel dat de rest van de wereld voor hen niet meer bestond. Tranen liepen uit de ogen van Inez terwijl Erica met lange uithalen huilde haar schokkende lichaam tegen dat van Inez aandrukkend. Er was geen tijd om wat te zeggen. Woorden waren sowieso geheel overbodig.
Op een afstandje stond Geert Makkeli met een glimlach naar de twee mooie vrouwen te kijken die schaamteloos hun verlangen voor elkaar openlijk toonden. Tenslotte lieten ze elkaar los.

Dagfragment uit De Dorfer Dynastie


De entreehal van ACM was een voorbeeld van moderne architectuur. Mede door het feit dat het bedrijf in een relatief kleine gemeenschap was gevestigd maakte het gebouw een imponerende en soevereine indruk. De opzet en inrichting was er geheel op gebaseerd om de bezoekers te imponeren en dat was uitstekend gelukt.
De in donkerblauw geklede veiligheidsmensen hadden een symbolische rol. Het gebouw was volkomen ontoegankelijk voor iedereen die er niets te zoeken had. Midden in de hal klonk het geruis van een schitterend glazen waterornament van meer dan drie meter hoog. Het had een rustgevend effect op de bezoekers van ACM.
De aankomst van Rick was een geheel andere dan twee dagen geleden toen hij onaangekondigd een bezoek bracht aan de personeelsafdeling. De taxi die hem toen onopvallend naar het gebouw had gebracht was vervangen door een exclusieve limousine, waarvan de chauffeur die gekleed was in een smetteloos wit uniform, de brede deur elegant voor Rick opendeed.
Geheel opgaand in zijn rol negeerde hij de chauffeur volledig, evenals de veiligheidsman die zich haastte om de voordeur te openen. Met een effen gezicht stapte Rick de enorme hal binnen en liep direct naar de balie waar de receptioniste zich onmiddellijk tot hem richtte.

Dagfragment uit Het Concilie van Zeven


Sinds hij de techniek van reconservering aanmerkelijk heeft verbeterd is de lul onuitstaanbaar geworden. Hij heeft in die grote kop van hem dus niet alleen vet, maar ook hersens en daarnaast is hij erg sluw, dus kan je hem maar beter te vriend houden.
Lauren begreep dat ze het over Dikkop hadden en deze dus luisterde naar de naam Boyle.
Weet jij eigenlijk wat hij heeft gedaan aan de reconservering? vroeg de andere man.
Iets wat lijkt op plastinatie, maar dan met levende mechanismen natuurlijk. Het enige nadeel is dat het wat langer duurt voordat een orgaan klaar is voor terugplaatsing. Het vocht binnen de weefsels moet eerst ververst worden. Dat is ook de reden dat onze vriend Henry erop staat om zelf het proces uit te voeren. Volgens mij heeft het meer te maken met het feit dat hij dan regelmatig de hele wereld over mag vliegen en vaak de privéjet van een hoge ome mag gebruiken. Je moet toch ergens je status mee opkrikken nietwaar?
De toestand van object 34C is trouwens een stuk verbeterd, zei de andere man zonder op de opmerking van zijn collega in te gaan.
Je hebt gelijk. Gelukkig maar, anders waren wij onze vorstelijke salarissen niet waard. Het enige wat nog niet naar mijn zin is, is de verhouding van het percentage siliconenmonomeer van de verschillende weefsels, maar dat zal ook wel bijtrekken de komende dagen.

Dagfragment uit Zwarte Lust


Ze wisselden nog enkele bijzonderheden uit toen de mobiel van Ron afging. Hij luisterde een paar seconden en Luc zag dat zijn gezicht verstrakte en vreemde uitdrukking kreeg.
Rustig blijven lief, zei hij terwijl hij opsprong en het kantoor uitrende. Bij de deur bleef hij staan en draaide zich om naar de anderen.
Luc, stuur een surveillance naar mijn huis, daar zijn problemen, dat was Karin en Lucy is gelukkig bij haar. Ik weet verder niet wat er aan de hand is.
Voordat Luc kon antwoorden was Ron verdwenen en een paar minuten later reed hij in recordtijd naar zijn woonboot, waar hij nog voor de politiewagen arriveerde. Hij sprong van zijn motor en rende naar zijn dochter die met niets ziende ogen op het bankje zat voor de woonboot. Lucy zat naast haar met haar arm om haar heen geslagen. Pap, klonk het verstikt en Karin viel in zijn armen en liet haar tranen de vrije loop.
Ron was opgelucht dat zijn dochter zo op het oog niets mankeerde en streelde haar haar. Hij realiseerde zich hoe hij voor alles dit wezentje lief had en een warm gevoel golfde door zijn lichaam. Even leek de wereld om hen heen stil te staan.
Lieverd, wat is er aan de hand? vroeg hij terwijl hij Lucy aankeek die eveneens een arm om hem heen sloeg. Ook met Lucy had Ron een hechte band. Ondanks het feit dat hij streng was voor Karin en hij gestelde regels strak doorvoerde kon hij bij de beste vriendin van zijn dochter doorgaans geen kwaad doen. Ron was hun eerste vertrouwenspersoon en hij zag dat als een groot goed. Het is binnen een grote puinhoop, zei Lucy. We zijn niet overal geweest, maar hebben gelijk jou gebeld. Het is erg, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.
Is er iemand op de boot? vroeg Ron gespannen, zich losmakende uit de omhelzing met de beide vriendinnen.

<