Het instituut 2017

Zeeuwen in tweede seizoen van Het Instituut

 

TERNEUZEN - In het tv-programma Het Instituut, dat donderdagavond aan zijn tweede seizoen begint, sluiten 100 mensen zich op en ondergaan experimenten. Een bijzondere ervaring, zeggen de drie Zeeuwen die dit jaar deelnemen.

Rolf Bosboom 01-11-17, 07:00
 

Na de opnamen had Aad Vlag (62) uit Terneuzen een paar weken nodig om weer tot zichzelf te komen. ,,Ik moest echt afkicken van Het Instituut. Los van grote emoties zoals trouwen en het krijgen van kinderen is dit een van de indrukwekkendste weken van mijn leven geweest."

Bij binnenkomst moesten alle deelnemers hun telefoon inleveren en hun dagelijkse kleding omwisselen voor een blauwe overall, voorzien van hun nummer. ,,Het is al een experiment op zich: zet 100 mensen bij elkaar in een blauw pak", zegt Jochen Bilderbeek (37), die is opgegroeid in Terneuzen. ,,Je hebt alleen elkaar, zit allemaal in hetzelfde schuitje. Dat maakt de groep heel hecht."

Voortdurend konden de mensen worden opgeroepen voor experimenten, hoewel ze zelf niet altijd wisten wát er werd onderzocht. ,,Je vraagt je steeds af: wat zit hierachter?", zegt Jacco Mantel (39) uit Oud-Vossemeer. ,,Maar daar kom je niet uit, omdat je het overzicht niet hebt."