Recensies

Nog een reactie door een lezer via de bibliotheek..
Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar vier andere waaronder de sf. wel. Geweldig de verhalen, de open einden. Asimov, Herbert waardig. Ik denk dan onder een Engelse naam publiceren, en in het Engels laten vertalen leidt tot grotere bekendheid. Boeken van Fabricius, den Doolaard, Annie M.G. Smit, zelfs den Hartog blijven toch in een kleinere Nederland meer bekend. Persoonlijk vind ik u verhalen van een hoger niveau. Ga vooral door en besteed dit werk uit. Met vriendelijke groet,

Een drietal reacties door een lezer die mijn boeken leest via de bibliotheek..
Over Het Concilie van Zeven: Vlot leesbaar, heel toegankelijk taalgebruik. Zeer verrassend, origineel gevonden slot. Heel benieuwd naar de overige boeken.
Over Het Onderzoekslab: Leuk plot. Toevallig keek ik graag naar het echte programma. Daardoor zag ik nu ook telkens de personen Joep en Rob voor me. Deze thriller is wederom lekker luchtig en vlot geschreven, met veel gevoel voor detail.
Over Zwarte Lust: Gewaagd onderwerp. Gelukkig gaan hier de hoofdpersonen niet dood. Wel een heel abrupt einde. Ik had liever ook het filmbedrijf ten onder willen zien gaan, maar dat had deze thriller dan waarschijnlijk te voorspelbaar gemaakt. Ik heb het boek wederom met plezier en gezonde spanning gelezen.

Zomaar een spontane reactie van een lezeres:
Wat een geweldig boek. Ik heb Zwarte Lust in één avond, maar ook in één nacht gelezen. Die verloren nachtrust haal ik wel in, alhoewel het verhaal door mijn hoofd blijft spoken.
Ik ga nu direct je andere boeken ook lezen. Ideaal het lenen van ebooks bij de bieb.
Dank je voor dit geweldige boek.
Komt er ooit nog een Zwarte Lust II?

Bij Proxis schreven diverse lezers onderstaande recensies over Het Concilie van Zeven en Zwarte Lust:

"Het concilie van Zeven" is een boek dat je gewoon moet gelezen hebben. Het steekt kop en schouders boven de gewone politieromens uit. Meer, voor mij kan het best wedijveren met de boeken van Henning Mankel, en dat is ook topklasse. Persoonlijk zal ik het na lezing zeker niet dumpen, maar het "Concilie van Zeven" beslist nog een paar keer herlezen.

"Een echte aanrader voor de liefhebbers van een goede thriller."

"Een spannend boek met een zeer verrassend einde. "

"Ongelofelijk spannend boek, dat je geen moment neer wil leggen. Dit is het tweede boek dat ik van deze schrijver lees. Een echte pageturner. Vooral het einde vond ik goed. Taalgebruik is eenvoudig en recht door zee zonder poespas en precies zoals het hoort bij een thriller, Super!"

"Eentje om niet vlug neer te leggen, spannend tot op het einde."

Op Bol.com:

Goed realistisch verhaal, goed verteld. De hoofdpersonages worden duidelijk voorgesteld. Eenmaal begonnen met lezen kun je bijna niet meer stoppen, je wil naar de laatste pagina toe. Het boek heeft spanning, humor, erotiek en horror elementen. Een echte aanrader!!!! Ik heb eigenlijk geen minpunten. Ik zal het zeker nog een keer lezen!!!spannend boek.

Leuk ook dat het over Amsterdam gaat heel herkenbaar als je zelf uit Amsterdam komt.
Ook de humor komt goed aan bod. Je blijft je tot het einde toe af vragen hoe het af gaat lopen.

een goed boek ,ik zou het in een ruk kunnen uitlezen zo spannend.Goed geschreven met een verassend einde

Dit is het tweede boek dat ik van deze schrijver lees. Het is geheel anders dan Het Concilie van 7, dat is opvallend. Meestal gaan die schrijvers door op één thema, zoals Grisham dat doet. Niet Aad Vlag dus, maar ik ben wel benieuwd of hem dat blijft lukken bij zijn volgende boeken.

Werner Dorré Softwarebouwer (http://www.pincette.biz/nl/index.xhtml)
"Ik ben in contact gekomen met het werk van Aad als schrijver doordat hij gebruiker is van mijn software voor het aanmaken van e-boeken. Zijn thrillers zijn uitmuntend, vlot en superspannend. Eens je eraan begint laten ze je niet meer los."

Recensie Het Concilie van Zeven, opgesteld door Schrijverspunt

‘Het Concilie van Zeven’ is een goed geschreven thriller, waarin een internationaal opererende groep professionals een belangrijke rol speelt. Onder de naam ‘Concilie van Zeven’ werkt deze groep aan verschillende projecten om de wereld grondig te veranderen. In het streven zijn doel te bereiken, deinst de groep nergens voor terug en gaat letterlijk over lijken.
Een andere hoofdrolspeler is Paul Dudek; hij heeft jaren gezocht naar de overlevenden van een medisch experiment en vindt uiteindelijk Lauren Caitland, die als een van de laatsten nog in leven is. Lauren heeft al jaren het gevoel dat ze achtervolgd wordt en door alles wat Paul vertelt, wordt haar duidelijk dat ze dit niet verzonnen heeft. Vanaf het moment dat Paul en Lauren elkaar hebben ontmoet, volgen de gebeurtenissen elkaar razendsnel op en blijkt langzaam maar zeker wat er met Lauren aan de hand is en wat het Concilie nastreeft.

Tot de allerlaatste bladzijde wordt de lezer in spanning gehouden en ondanks enkele vergezochte scènes is het boek vanaf de eerste tot de laatste bladzijde spannend.
Dit boek is een thriller met inhoud en een genot om te lezen.

Aantal sterren (maximaal 5):
 

Collega schrijver en vriend Roelof Vennik schreef de volgende recensie:

Vanaf het kleurrijk pallet van zijn schrijverschap zet Aad Vlag zijn personages met korte ruwe streken op het papier.
Hij is wars van wollig taalgebruik, geen stortvloed van woorden en bombastisch taalgebruik.

Sommige schrijvers schrijven voor zichzelf om hun eigen frustraties van zich af te schrijven. Bij Aad Vlag is dit niet het geval , hij schrijft voor zijn lezers die hij met zijn korte en duidelijke stijl weet te boeien.

Wat ik mis is de humor in zijn verhaal die hij in het dagelijks leven wel heeft. Ook vind ik het jammer dat hij zijn personages Engelse namen geeft. Dit is wellicht verklaarbaar in de internationale setting van het verhaal maar is een minpunt voor de mooie verhaaltrant van deze veelbelovende Nederlandse auteur.

Kortom bravo, we hopen op spoedig meer.

Roelof Vennik

 

Mijn Belgische collega schrijver Petar Molic schreef onderstaande reactie/recensie

"Beste Aad,

Ik ben een fan en heb twee thrillers van jou in mijn bezit. " Het concilie van zeven" heeft me geboeid zoals weinige Nederlandstalige thrillerschrijvers dat kunnen. Als fan van David Baldaci, Jeffrey Deaver, Harlan Coben en Robert Ludlum (gestorven),  moet ik toegeven dat jouw thriller aan het Amerikaanse genre aanhangen. Nederlandse thrillers verliezen zich meestal in uitgebreide, psychologische blablabla, maar jij hebt de juiste noot gevonden zodat men het verhaal verder leest zodra men het begonnen is. Ook al is de verhaallijn Lauren-Dudek spannender dan die van de Derek Holden integratie en de gedetailleerde beschrijving van de organisatie, is de roman een echte thriller, in een stijl die men weinig bij Nederlandstalige auteurs vindt. Zodra ik wat tijd over heb, zal ik een recensie daarover op mijn websites publiceren.
Waarom mijn reactie? Omdat ik soms in je opmerkingen een zeker frustratie ontdek en na het lezen van "Het zevende concilie" kan ik begrijpen waarom. Indien jouw roman met "Dan Brown" zou ondertekend zijn, ben ik overtuigd dat het meteen een bestseller zou zijn.
Weet dat ik vanaf het lezen van het zevende concilie, al je verder werken (thrillers) zal kopen, zoals ik alle boeken van Coben, Baldaci, Deaver, en Ludlum in mijn boekenkast staan heb. Ik vind het jammer dat je niet in Utrecht bent geweest.
Hopende binnenkort je derde boek op de markt te vinden, wens ik je veel succes
Vriendelijke groet,
Petar Molic